V sobotu popoludní sa dá čas tráviť rôznymi spôsobmi. My sme sa v Klube Kĺbik dohodli, že si dáme online stretnutie a to sa naozaj podarilo. Pripojili sa mamičky, niektoré aj s deťmi, možno niekde za kamerou boli aj oteckovia. Môžeme odvážne skonštatovať, že to bola jedna z aktivít iniciatívy Klubu Kĺbik: Rodičia rodičom.

Naše stretnutie sme si naplánovali približne na dve hodiny, ale debata a rozprávanie išli plynulo a nenútene, až sme zistili, že ani tie dve hodiny nám takmer nestačili. V úvode na prelomenie ľadov sme sa najskôr pár vetami predstavili a zoznámili navzájom. Mali sme medzi sebou aj úplných nováčikov, takže zoznámenie bolo potrebné. Dokonca sme mali na chvíľu spojenie zo zahraničia, keď nás pozdravila Tatiana z rodinnej narodeninovej oslavy. Dve mamičky sa nám ospravedlnili, lebo práve riešili akútne zdravotné problémy svojich detí.

Každý príbeh rodiny, kde je dieťa s detskou reumou je zaujímavý a ťažký svojim spôsobom. Pekné bolo, ako si spontánne začali mamičky navzájom vymieňať informácie, rady a dokonca aj kontakty na lekárov – špecialistov, ktorým dôverujú a odporúčajú ich vyšetrenie aj iným, ktorí práve takéto vyšetrenie potrebujú.

Ďalšou témou bolo predstavenie pohybovej aktivity nordic walkingu v rámci projektu LPRe SR „Pohnime sa s reumou!“, lebo sme záujemcom mohli ponúknuť na zapožičanie NW paličky.

V závere bolo pekné, že všetci súhlasili, že podobné online stretnutie zorganizujeme opäť. Predbežný termín bude druhá sobota v novembri, takže 13.11.2021 o 16. hod. Záujemcovia sa už môžu prihlasovať cez mail klbik@mojareuma.sk.

Budeme sa tešiť na chvíle, kedy sa stretneme osobne.

Postrehy účastníkov z online stretnutia Klubu Kĺbik

Gabika:“…ďakujem za možnosť zúčastniť sa online stretnutia z Klubu Kĺbik. Bolo veľmi prijemne, človek spozná nových ľudí, získa nové informácie, prípadne svoje informácie poskytne ďalej. Je to veľmi dobrá forma v dnešnej dobe (covidovej).

Zároveň ak sa do KK prihlási nová mamička, ktorá potrebuje informácie, tak ako doteraz,  pošlite jej na mňa kontakt. Nerobí mi to problém, ak viem, rada jej poskytnem informácie a pomôžem jej ako budem vedieť. Gabika“

Mirka: „Stretnutie bolo super. Som rada že som mala možnosť zúčastniť sa a spoznať opäť nové tváre 🙂 Ak by sa ešte podarilo zorganizovať online stretnutie alebo podobnú aktivitu rada sa zúčastním. Ja osobne veľmi cítim úzkosť z ľudí a ľudia mi na druhej strane aj veľmi chýbajú, teda ten soc. kontakt za posledné 2 roky, tak aspoň takto online som mala možnosť spoznať ľudí, porozprávať sa, zdieľať životné radosti ale aj starosti. Stretnutie mi prišlo viac pre rodičov ako deti. Neviem aké by to bolo náročné, ale ak by sa podarilo niečo viac pre deti bolo by to tiež super. napr. online cvičenie alebo online vytvorenie vianočného pozdravu. Niečo také čo bývalo na pobytoch, ktoré teraz nie sú, niečo čo deti spájalo a bavilo ich to. Ďakujem.“