Útla náučná knižočka s rozsahom 22 strán je písaná deťmi pre deti, ktorých rozprávanie upravila a veľmi vydarene a citlivo ilustrovala Helen Patuc. Kniha vznikla v spolupráci odborníkov s rodičmi, učiteľmi, opatrovateľmi a deťmi zo 104 krajín. V arabčine, francúzštine, taliančine, angličtine a španielčine bol celosvetovo robený výskum, aby sa zistili podmienky mentálneho zdravia a psychosociálnych potrieb detí počas pandémie COVID-19. Na výskume sa zúčastnilo viac ako 1 700 detí, ich rodičov, učiteľov či iných, deťmi blízkych osôb. U nás ju ľahko nájdete na webe. Knižka vyšla pod záštitou Inter Agency Standing Committee – IASC s podnázvom Ako môžu deti bojovať proti Covid-19.

Knihu napísala autorka pod záštitou viac ako 50 celosvetovo pôsobiacich inštitúcií, vrátane WHO, Spojených národov, Medzinárodného červeného kríža a Červeného polmesiaca a ktorá má pomôcť deťom vysporiadať sa s korona-krízou. Knižka bola preložená aj do slovenčiny a je určená pre deti od 6 -11 rokov.

Mal by ju čítať rodič spolu s dieťaťom. Ak pomôže aspoň niektorej rodine, tak má zmysel Vás na ňu upozorniť. Okrem slovenskej verzie, sú na nasledovnej stránke dostupné, aj ďalšie jazykové verzie.

https://interagencystandingcommittee.org/iasc-reference-group-mental-health-and-psychosocial-support-emergency-settings/my-hero-you