Napísala nám mamička z Klubu Kĺbik do rubriky „Rodičia rodičom“, aby sa podelila o svoje skúsenosti. Ak vás jej príspevok osloví, napíšte nám aj Vy. Radi uverejníme aj vaše postrehy a skúsenosti s detskou reumou.

„Prvých sedem rokov liečby mojej dcéry sme strávili v nevedomosti, „v tme“…  Pri liečbe som sa spoliehala len na názor jedinej pani doktorky – reumatologičky, ktorá ju odmietala poslať na odborné a dôkladnejšie vyšetrenie do NÚRCH-u v Piešťanoch. Jej obvodná detská lekárka ma vysmiala, keď som sa jej úprimne zdôverila s obavami a na moje otázky (nebolo ich málo) mi nedokázala odpovedať. Nestretla som žiadnu rodinu s podobným „problémom“, s JIA. Nikoho, kto by bol povedal, že bude aj lepšie, kto by poradil, pomohol, „pofúkal“, potešil,…

Všetko zmenil náš prvý rekondično-integračný pobyt s Klubom Kĺbik v Piešťanoch. Z úplne cudzích ľudí sa už za pár hodín (pár dní), po rozhovoroch a zodpovedaných otázkach, stali priatelia na celý život, ktorých spája rovnaká (prípadne podobná) diagnóza.

Naše posedenia „Rodičia rodičom“ sú plné úprimných spovedí, pravdivých skúseností aj prežitých ťažkostí. Často nás zlomí bezradnosť, strach, ťažoba, obavy,… No prevládajú slová plné povzbudenia, pozitívnych pokrokov, radosť z úspešnej liečby, plnohodnotný život bez obmedzení, úspechy našich mladších aj starších reumatikov. S dôverou a otvorene sa delíme o svoje „tajomstvá“, priania a túžby, pričom cítiť vzájomné porozumenie a spolupatričnosť.

Náš život s reumou sa aj vďaka takejto podpore stal jednoduchším, ľahším a dokonca veselším. Odvážne zvládame každodenné prekážky a vieme, že sa máme na koho obrátiť.“ mamina Maja z Lučenca.

Ďakujeme!

Klub Kĺbik